søndag den 1. maj 2011

The Notice Board

This week´s notice bord post was sent to me by the Danish crime writer Kim Jørgensen. Unfortunately the book has not been translated into English.

--------------------------------------------

DEN RØDE BOOMERANG

– af Kim Jørgensen


Min nye krimi er inspireret af virkelighedens mange samvittighedsløse personer, der får spalteplads i medierne. Har vi ikke ofte tænkt, at nogle slipper for let fra deres forbrydelser, mens deres ofre må lide? I "Den røde boomerang" gav jeg mig selv chancen for at rette op på dette misforhold.

Hovedpersonen er en magtsyg byggematador, Klaus Winther. Hans opvækst var præget af en streng far, der ikke skyede nogen midler for at nå sine selviske mål, selvom det betød, at han trådte på alt og alle. Han lærte sin søn at gå lige til stregen og gerne lidt over, hvis det kunne gøres inden for lovens rammer.

Klaus Winther fandt hurtigt ud af, at det var svært at følge sin fars råd. Han kunne sagtens undgå at forbryde sig mod loven, samtidig med at han forbrød sig groft mod sin samvittighed. Men da han først havde slidt sin samvittighed rund, var det nærliggende at foretage sig noget ulovligt, hvis det var det mindste påkrævet. Det gjaldt blot om at skjule sine ulovligheder.

Ved at følge denne farlige opskrift er Klaus Winther efterhånden kommet så langt ud, at han end ikke viger tilbage for mord.

Historien tager sin begyndelse en mørk og iskold vinteraften, hvor to mænd mødes i hemmelighed på et øde sted for at finde en løsning på et fælles problem – men mødet får katastrofale følger.

Du kan læse anmeldelser af bogen her:

Bogsyn.dk - Den røde boomerang

Litteratursiden - Den røde boomerang

Bogen kan lånes på biblioteket eller købes bl.a. på Forlaget Facets hjemmeside. Her kan du også læse de første tre kapitler.
.

Ingen kommentarer: