mandag den 8. juni 2009

Vinderen/The Winner

Og vinderen af sidste uges bogkonkurrence er:

Jane Skov, Alabama. Tillykke!

Jane har valgt Colin Dexter, Mord i annekset.

Og det rigtige svar var: Johan Theorin, Skumringstimen (svensk: Skumtimmen).


The winner of last week´s competition:
Jane Skov, Alabama.

Congratulations, and Colin Dexter will soon be on his way.

The correct answer was: Johan Theorin, Echoes From the Dead.

5 kommentarer:

Jane sagde ...

Jubii, der var jeg vel nok heldig :-)
Mange tak til lykkens gudinde!
Sjovt nok er det en af de allerfoerste gange, jeg har vaeret i stand til at gaette "bait in the box"
Det har virkelig vaeret en god krimi-weekend: min mor gjorde mig opmaerksom paa, at man kan downloade lydboeger fra Silkeborg Bibliotek, deriblandt en enkelt Karin Fossum. Saa nu nyder jeg virkelig "Elskede Poonah". Ikke saa meget som krimi, mere som en historie om spoejse mennesker fra et lille samfund og stille eksistenser med store foelelser

Dorte H sagde ...

Hej Jane.
Tænkte nok, du selv opdagede det :)
Kommer hjem fra sommerhus på onsdag, og så skal jeg sende Colin Dexter afsted. Så vidt jeg ved, koster luftpost kun 2 kr mere end alm, og i så fald kommer den snart flyvende.

Jeg er også glad for Fossum. "Elskede Poonah" er måske ikke den mest typiske af hendes; hun er tit noget ´sortere´, men hun ligger da inden for grænsen af hvad jeg tør læse, også lige før sengetid ;)

Jane sagde ...

Tusind tak:-) Nu glaeder jeg mig til at laese din anmeldelse af Theorin!
Jeg er allerede meget vild med Fossum, det er vist en af de foerste gange jeg har laest en krimi og foelt mig aegte ked af det over offerets skaebne. Det er bare saa hamrende uretfaerdigt!!! Saa jeg kan godt forestille mig, hun kan skabe noget uhygge. Helt sikkert en forfatter, jeg glaeder mig til at opleve mere af.
Lige et sidespor: Jeg har laest et par Mankell paa engelsk, det har generelt vaeret en god oplevelse. Men de oversaetter konstant ordet "elg" til "elk", og det kan jeg ikke helt forelige mig med. Ifoelge min egen paratviden og min laboratoriemakker (biolog som holder af at gaa paa jagt) er en elk en stor hjort som lever i amerikanske og asiatiske omraader, mens det dyr de har i Sverige og Norge er en moose. Hvad siger engelsklaereren her?

Dorte H sagde ...

Jane, så er anmeldelsen der til dig. Den er vist ikke frygteligt velskrevet, men den er velment!
Mht elg, så siger både Gyldendal og wikipedia, at når kræet befinder sig i Amerika, hedder det moose, når det befinder sig i Europa hedder det elk. Altså - så vidt jeg forstår det - samme dyr, men forskellig brug af terminologi.

Jane sagde ...

Tak for opklaringen - jeg kunne heller ikke forstaa, hvis oversaetteren havde lavet en saa banal fejl. Men det forvirrede mig nu lidt, for her i USA er en elk et helt anden slags dyr - en kaempehjort med et anderledes gevir end elgens (og hvorfra ved jeg det - har vaeret tvangsindlagt til utallige jagthistorier fra kollega, der har en "elk-a-holic" streamer paa sin bil og ikke ved noget sjovere end at jage disse). Naa, det maa jeg vel bare leve med (her menes baade sprogkonfusion og jagtanekdoter) :-)